Video FetvaYazılı Fetva

Oral ilişki caiz midir – Cübbeli Ahmet Hoca

Oral ilişki caiz midir – Cübbeli Ahmet Hoca

Soru:

Cima zamanın da oral ilişki yapmakta caizlik varmı?

Cevap:

Şeriatte ayıp yoktur, insanlar günümüzde bunları yaşamakta olup bunların helal olup olmadığını araştırmaları en doğal durumdur.

Resulullah (s.a.v)

“(Ey müslümanlar!) Şüphesiz ağızlarınız Kur’an’ın yollarıdır. Onun için ağızlarınızı misvak ile temizleyiniz.” buyurmuştur

Dolayısıyla kuran okunan bir azanın necasetlerin geldiği bir tenazul uzvunun alınması uygun görülmemiştir. Ancak şaafi mezhebinden bazı alimlerin rivayetinde müsade söz konusudur. Bunun nedenide tenasül uzvunun vücudun pir parçası olarak görülmesidir ve parmak vücutta neyse tenasül uzvuda o gibidir şeklinde görüşlerde yer almaktadır.  Ancak ihtilaflı bir konudur bunun sebebi ise Hanefi mezhebin de tenasül uzvuna çıplak elle değilmesi abdesti bozmaz fakat Şaafi mezhebin de tenasül uzvuna çıplak elle dokunulması abdestin bozulmasına sebebiyet vermektedir.

Lakin eşler arasında bir tatminsizlik yaşanması sonucu bunalım , aşırı kavga ve darp edecek durumlara gelmesi yada tatmin olamama sonucu zinaya düşme riski ve helaline değil gözünün harama kayma riski oluşur yada boşanma sebebi olursa, şaafi mezhebindeki bir rivayete göre zaruret olmuş olur.

Fakat ters ilişki (Anal) yolla tatmin olmak kesinlikle helal değildir. Kadın hiç bir şekilde kocasının bu isteğine itaat edemez. Hatta bu boşanma sebebi dahi olsa.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu